Piektdiena, 22. novembris
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Akadēmiskā terminu datubāze AkadTerm
 Palīdzība
Izmantojiet zvaigznīti * vārda daļu meklēšanai (piemēram, dator* vai *pratība)
Jūs meklējāt обработка
Atrasti 247 termini

  1. EN meat preparation
    LV gaļas pirmapstrāde
    RU первичная обработка мяса
    DE die Fleischvorbereitung
    Definīcija: Gaļas apstrādes process, lai sagatavotu to ēdienu gatavošanai. Atkarībā no ēdināšanas uzņēmumā saņemtās gaļas iepriekšējās apstrādes veida tās pirmapstrāde ietver gaļas atlaidināšanu, mazgāšanu, žāvēšanu (susināšanu), liemeņa (kautķermeņa) sadalīšanu gabalos, atkaulošanu, atkarībā no sagatavojamā ēdiena veida — griešanu lielos, porciju vai sīkos gabalos, marinēšanu, irdināšanu, panēšanu, malšanu, speķošanu.
    Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. — R., 2008